Društveno Odgovorno Poslovanje | Gigatron
    • Nemate proizvode u korpi

Gigatron - Društveno odgovorno poslovanje

Važno je biti odgovoran.

Više od 15 godina, Gigatron predstavlja jednu od vodećih kompanija na tržištu tehnike u Srbiji. U skladu sa tim posao i poslovanje shvatamo ozbiljno i odgovorno, i tako mu pristupamo. Ekspanzija, na koju smo fokusirani, podrazumeva i razvoj različitih prodajnih kanala, kako offline tako i online prodaje. Našim kupcima smo dostupni u klasičnim prodavnicama, megastorovima, putem Web kupovine i Call centra. Fokusirani smo na naše kupce, dobavljače i zaposlene, kreirajući poslovnu politiku uzajamnog poverenja i poštovanja.
Osim saradnje sa najpoznatijim svetskim brendovima iz oblasti tehnologije i elektronike, kompanija poseduje izuzetno uspešnu proizvodnju sopstvenih Gigatron računara.

U 2021-oj godini, u Gigatronu zapošljavamo više od 900 zaposlenih, a u narednim godinama planiramo da svoje poslovanje proširimo otvarajući nove prodavnice i radne pozicije širom Srbije.

1. LOKALNA ZAJEDNICA - Važno je brinuti o drugima

Deo smo lokalne zajednice i smatramo svojom obavezom da brinemo o njoj. Odazivamo se humanitarnim akcijama, donacijama, pokroviteljstvima i sponzorstvima.

Humanitarne akcije i donacije

NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka)

50% od prihoda, za svaku kupljenu Gigatron kesu u našim prodavnicama, odlazi Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - Nurdor. Na taj način pružamo podršku svakodnevnoj brizi o deci i njihovim roditeljima na području cele Srbije.

Takođe, Nurdor smo pomogli prilikom opremanja roditeljske kuće "Kuća nade" na Bežanijskoj kosi.

FONDACIJA NOVAK ĐOKOVIĆ

Kompanija Gigatron je prepoznala značaj projekata i programa poboljšanja uslova školovanja dece u manjim opštinama i ruralnim mestima, na kojima Fondacija Novak Đoković radi.
Ovoj fondaciji donirali smo više tablet uređaja i na taj način se priključili humanim akcijama ovog fonda.

ZAVOD ZA TRANSFUZIJU KRVI

Obeležavajući dan dobrovoljnih davalaca krvi u 2019. godini, zaposleni u GIGATRONU podržali su ovu akciju i odazvali se u velikom broju. Akcija davanja krvi organizovana je u zgradi sedišta kompanije Gigatron.

ČEP ZA HENDIKEP

Humanitarna akcija "Čep za hendikep" je uvek aktuelna u Gigatronu. Prikupljamo čepove i na ovaj način pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, sa ciljem nabavke ortopedskih pomagala.

GIGATRON HUMANITARNI KARAVAN

U decembru 2018. godine, uz podršku kompanije "Vox", pokrenuli smo pilot projekat "Menjamo TV za osmeh". Obišli smo 12 mesta u Srbiji, sa ciljem da pomognemo socijalno ugroženim porodicama, pri čemu smo donirali uređaje iz asortimana bele tehnike.
Nakon uspešne realizacije i pozitivnih utisaka, nastavili smo akciju i u 2019. godini i u saradnji sa kompanijom "Tesla" realizovali projekat "Podeli osmeh".
Krajem 2019. godine nastavljamo sa karavanom u akciji "Podeli toplinu", uz podršku kompanije Alfa Plam.

SPECIJALNA ŠKOLA "NOVI BEOGRAD"

Kompanija Gigatron je, u skladu sa vizijom da obrazovanje u svetu IT industrije treba da bude dostupno svima, donirala računar školi za decu sa posebnim potrebama "Novi Beograd", kako bi deca u školi što lakše savladala gradivo i stekla određene veštine i umeća iz sveta IT industije.

UNICEF

U decembru 2017. godine, u saradnji sa kompanijom Samsung i Dečijim fondom Ujedinjenih nacija (UNICEF), pokrenuli smo akciju za pomoć najugroženijoj deci Srbije pod nazivom "Pokloni osmeh" Sav prihod, koji je Gigatron tada izdvojio za kupovinu ovih eksternih baterija, doniran je UNICEF-u.

KUĆA OD SRCA

Projekat "Kuća od srca" je jedan od najpoznatijih domaćih TV projekata, koji za cilj ima da socijalno ugroženim porodicama pruži osnovna sredstva za život (krov nad glavom, kućnu tehniku, hranu...). U skladu sa misijom emisije, Gigatron je donirao računare za porodice, koje su učestvovale u ovom projektu.

CRVENI KRST SRBIJE

Tokom poplava koje su zadesile Srbiju u maju 2014. godine, Gigatron je na adresu Crvenog krsta Srbije, donirao 20 laptop računara.

HEROJI SRBIJE

Zbog poplava koje su 2014. godine zadesile Srbiju, Gigatron i Radio S pokreću humanitarnu kampanju pod nazivom "Heroji Srbije". Herojima Srbije, koji su pomagali nastradalima u poplavama, Gigatron je donirao desktop računare.

HUMANITARNA AKCIJA "777 DINARA ZA DECU SVRATIŠTA"

Gigatron je ovu humanitarnu akciju podržao donacijom tri nova računara Svratištu za decu ulice.
Na ovaj način smo deci pružili priliku da nauče da rade na računaru.

BELhospice

Udruženju za palijativno zbrinjavanje, u više navrata, donirali smo novčana sredstava kako bi pomogli pacijentima.

Sponzorstva

GAMING FESTIVALI

Kompanija Gigatron gaji veliko interesovanje za gejming i bar jednom godišnje organizuje interni turnir u PES-u. Kako većina zaposlenih gaji veliku ljubav prema video igrama, kompanija je mnogo puta bila sponzor različitih gejming festivala:

2017 - Kompanija je organizovala Gigatron Masters u više od 20 gradova širom Srbije, finale je odigrano na Gamescon-u u Beogradu.
2015 - Gigatron je bio tehnički sponzor turnira u Counter strike-u, Belgrade Open 2015.
2015 - Gigatron je bio tehnički sponzor internacionalnog Big Gaming Festival-a u novosadskom Big Shopping Centru.
2013 - Gigatron je bio jedan od sponzora festivala Gaming Festival Beograd u Mikser House-u.

Kompanija Gigatron je bila i jedan od sponzora na Balkan YouTube festivalu koji je posvećen jutjuberskoj zajednici.

2. NAŠI ZAPOSLENI - Važno je gde radite

Mi brinemo o ljudima, poštujemo ih i čuvamo njihovo dostojanstvo. Naši zaposleni rade u bezbednoj i zdravoj radnoj sredini. Poštujemo različitosti, primenjujemo sistem jednakosti i nulte tolerancije prema svim oblicima diskriminacije. Podstičemo inkluziju.

Zastupljenost žena u Top management-u je 37%, a među shop manager-ima je 32%.

Ulažemo u edukaciju i razvoj zaposlenih. Kroz naše treninge- timski i individualni choaching, za 15 godina rada kompanije Gigatron, obučili smo više od 1.500 zaposlenih. Kreiramo svoje priručnike i vodiče za zaposlene, koji ih upućuju u kompanijsku kulturu, procedure rada, prava i obaveze. Kompanijski trening baziran je na vendorskim predavanjima, in house treningu, angažovanju trening eksperata i na principu LEARNING BY DOING-učenje kroz rad.

Imamo primenjen kompanijski sistem motivacije i nagrađivanja za posebne uspehe, projektne, novčane i nenovčane nagrade. Gigatron podržava duh timskog rada i to ne samo jednom godišnje kada organizuje team building aktivnosti, već i u svakodnevnom radu.

Poseban fokus stavljamo na izbalansiran i zdrav način života naših zaposlenih, nudeći im fleksibilno radno vreme i organizovano i subvencionisano članstvo u više od 600 sportskih objekata. Učestvujemo u gradskim maratonima i na taj način promovišemo fizičku aktivnost.

Razvijamo kompanijsku empatiju i pomažemo zaposlene kada je to potrebno kroz solidarnu pomoć, a kroz kompanijsku kulturu negujemo kvalitetne poslovne i prijateljske međuljudske odnose.

Deci naših zaposlenih posvećujemo posebnu pažnju tokom novogodišnjih praznika, kada im uz paketiće poklanjamo i pozorišnu ili bioskopsku predstavu.

Znamo da smo često prvi poslodavac mladima u Srbiji, pa i u tom segmentu prepoznajemo svoj značaj kao poslodavca, nudeći pravo mesto gde mladi mogu započeti svoju karijeru. Pružamo mogućnost razvoja karijere, bez obzira na formalno obrazovanje. Nama su važne radne navike, talenat, veštine i kultura.

3. ŽIVOTNA SREDINA - Važno je brinuti o životnoj sredini

Živimo u smart eri i želimo da iskoristimo njene prednosti, zato smo u cilju očuvanja životne sredine počeli opremanje naših prodavnica štedljivim LED sijalicama. Naša kompanijska kultura nalaže, da štampamo samo neophodnu dokumentaciju i da vodimo računa o upotrebi papira i tonera. Na taj način smanjujemo potrebu za potrošnjom materijala koji se proizvode od prirodnih sastojaka (drvo i slično).

Između ostalog, prodajemo proizvode visoke energetske efikasnosti. Informišemo i edukujemo kupce i upućujemo ih na enegretsku nalepnicu, gde mogu naći klasu, potrošnju električne energije, potrošnju vode kod veš mašina, nivoa buke kompresora i slične informacije koje su od značaja za energetsku štedljivost i očuvanje životne sredine uopšte.

4. NAŠI DOBAVLJAČI - Važno je sa kim radimo

Važni su nam i odnosi sa našim dobavljačima, ali nam je važan i način na koji oni sami organizuju svoju proizvodnju. Zato od njih očekujemo da prema svojim zaposlenima postupaju pravedno, s poštovanjem i dostojanstvom, obezbeđujući uslove koji štite zdravlje i sigurnost osoba koje rade u njihovim kompanijama, a sve u skladu sa zakonom.